Gå til indhold

Trepartsaftalen for socialpædagogerne

Socialpædagogernes løn står ikke mål med vores ledelsesansvar, erhvervserfaring og uddannelsesniveau.. Vi har arbejdet aktivt for at løfte lønnen i mange år.

Læs mere
Tilbage til Nordsjælland

Trepartaftalen f, som er indgået i december 2023,  giver langt de fleste socialpædagoger et rigtig pænt løft af vores løn.

Der bruges 690 mio kr til et løft af socialpædagogernes løn. Dels til et generelt lønløft, dels til et særlig løft for alle de mange som arbejder på skæve tidspunkter, med børn, unge og voksne på bla,. botilbud. De fleste offentligt ansatte socialpædagoger vil i gennemsnit få 2500 kr mere om måneden, når trepartsaftalen er fuldt indfaset i 2026.

Trepartsaftalen løser ikke alle problemer. Vi har stadig uligeløn i Danmark. Der er andre faggrupper, som også fortjener et løft. Og der er også ting, som arbejdsgiverne og regeringen har krævet til gengæld for løftet af vores løn. Bla. mere fleksibilitet og indeksering af seniordage.

Men vi er glade for den anerkendelse der ligger i, at vores løn nu bliver hævet. Det er fortjent – for vores faglighed forandrer liv !

Bliv medlem