Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Lene superviserer plejefamilier: Vi er blevet kolleger

Som socialpædagog skal Lene Fantassi stå fagligt på tæer for at kunne supervisere kommunens plejefamilier. Det giver hende god energi – ligesom det har lært hende en masse om, hvordan det er at være plejefamilie

Lea Holtze / Foto: Michael Drost-Hansen

31. mar 2022
Fagligt Fokus logoer (28).png
Fagligt fokus
Ved siden af sit arbejde som socialpædagog ved Børn og Unge Center Vejle Fjord superviserer Lene Fantassi kommunens familieplejere. 'Jeg er ekspert, men ikke på deres børn – derfor skal jeg anerkende dem som mine samarbejdspartnere og kolleger,' fortæller hun.

– Nu skal vi simpelt­hen i gang, siger Lene Fantassi og slår sin store tavle ud, når hun kommer hjem til en plejefamilie.

Hun er socialpædagog ved Børn og Unge Center Vejle Fjord. Og hun er én ud af et lille hold af socialpædagoger fra kommunens lokale døgninstitutioner, som familieplejekonsulenterne kan tilkalde, når en plejefamilie har brug for et forløb med ekstra faglig støtte og supervision.

Det kan være, at de biologiske børn har reageret kraftigt på, at der kom et meget skadet plejebarn ind i familien. Det kan være, at en familieplejer har brug for undervisning i autisme eller mentalisering – eller at plejebarnet er meget udadreagerende.

– Jeg kommer udefra og fører hverken tilsyn eller forhandler vederlag. Jeg har udelukkende fokus på at højne plejefamiliernes kompetencer ud fra fx min viden om børn med følelsesmæssig tidlig skade og min erfaring med forældresamarbejde. Og så er en dygtig socialpædagog autentisk i sine tilbagemeldinger og kan sætte sig i et refleksionsrum med plejefamilien. For jeg er ekspert, men ikke på deres børn – derfor skal jeg anerkende dem som mine samarbejdspartnere og kolleger, fortæller hun.