Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Dilemmaer på arbejdspladsen

I dit arbejde kan du støde ind i dilemmaer, som kan være svære at navigere i. Her får du nogle korte eksempler på typiske etiske dilemmaer og inspiration til, hvordan I kan løse dem

Malene Dreyer / Foto: 1508 Aarhus

31. aug 2023
DILEMMAER.png
Fagligt fokus
Som socialpædagog kan du støde ind i dilemmaer, som kan være svære at navigere i - fx omkring rygning, sundhed, selvbestemmelse eller seksualitet.

Der vil fra tid til anden opstå etiske dilemmaer, når man arbejder som socialpædagog. Enten i det direkte arbejde med borgerne - eller i forholdene på arbejdspladsen. I denne artikel får du eksempler på nogle af de dilemmaer, du kan støde ind i.
Nederst i artiklen finder du to temaer, som samler en masse flere dilemmaer, og hvad lovgivningen på området siger, samt råd til, hvordan I kan løse dilemmaerne. Brug dilemmaerne som afsæt for en faglig drøftelse i personalegruppen.

Låst dør

På vores tilbud bor en mand, der ofte nægter at låse op, når en af medarbejderne kommer og banker på. Vi har forsøgt at lave en aftale med ham, men den glipper ofte. Hvad kan og skal jeg gøre i situationen? Jeg vil nødig bagefter opdage, at han har ligget og haft brug for hjælp!