Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Det er meget mere end computerspil

E-sport hjælper udadreagerende unge med at opbygge relationer og kommunikere bedre med andre. Det viser erfaringerne på VoksenBøgen i Aalborg Kommune, hvor socialpædagog Mette Sørensen har sat e-sport på skoleskemaet for eleverne på STU

Malene Dreyer / Foto: Tao Lytzen

12. mar 2019
E-sport-1.jpg
Fagligt fokus

I et lille mørklagt lokale sidder en gruppe unge mænd i magelige gamerstole og stirrer koncentreret ind i hver deres computerskærm. På skærmene løber, skyder og likviderer de terrorister, mens indædte kommentarer flyver gennem luften:

– Årh christ, gå nu fucking væk.
Vi er på VoksenBøgen i Aalborg Kommune, hvor de unge går på en særlig tilrettelagt uddannelse (STU). Hver torsdag er der e-sport på skemaet, og de unge har valgt, at de især vil koncentrere sig om spillet Counter-Strike.

Det er kort fortalt et actionpræget skydespil, hvor en gruppe terrorister og antiterrorister kæmper mod hinanden. Der er fem spillere på hvert hold, og man spiller online mod hinanden.
Det er 17-årige Tobias Lund Jacobsen, der er holdets kaptajn, og dermed er det ham, der lægger taktikken for de andre spillere:

– Det kan godt være et stort ansvar indimellem, for jeg skal jo holde styr på de andre, siger han, inden han spiller videre med headset for ørerne og øjnene stift rettet mod skærmen.