Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Tilbage til kernen

Når der er rum til, at medarbejdere kan bruge deres socialpædagogiske faglighed i det centrale relationelle samspil med borgerne, løfter det trivslen hos begge parter og medvirker til at begrænse voldsomme episoder. Det viser de foreløbige resultater af arbejdet med metoden LA2u

Malene Dreyer / Foto: Solveig Agerbak

18. mar 2024
Design uden navn (35).png
Fagligt fokus
LA2u er en metode til at forstå mennesker uden sprog. Når man ikke kan spørge dem, må man få deres perspektiv frem på andre måder og sigte efter såkaldt tilstræbt indefra-perspektiv.

Opskriften er ny. Men essensen er den helt klassiske kerne af socialpædagogik: Det handler om at sætte sig i den andens sted. At forstå det menneske, man arbejder med. At se verden med hendes briller – og derudfra bruge sin faglighed til at understøtte hendes behov. Også når det gælder de mennesker, hvis kommunikative evner er begrænset, og dem, der er helt uden sprog.

Det er netop til den målgruppe, at metoden low arousal 2 – under­støttet (LA2u) er udviklet. For hvad gør man, når man ikke bare kan spørge borgeren og få et svar? Så må man finde andre veje til at få et billede – bl.a. ved hjælp af det såkaldte tilstræbte indefra-perspektiv, som er en del af metoden.