Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Guide: Sådan taler du med børn, der har oplevet vold

Vold i hjemmet kan trække spor med sig langt ind i voksenlivet. Men børnerådgiver og forfatter Charlotte Steenbjerg har gode råd til, hvordan socialpædagoger og plejefamilier kan hjælpe børn, der har oplevet vold i nære relationer, med at tale om deres erfaringer og følelser

Sara Marie Dynesen / Foto: Tor Birk Trads

24. okt 2023
CharlotteSteenbjerg0001_1128x600px.png
Fagligt fokus
Charlotte Steenbjerg er socialpædagog og børnerådgiver. I guiden får du bl.a. hendes råd til, hvad du kan gøre for at genopbygge børn, der har haft vold helt tæt inde på livet.

-  At være udsat for vold som barn gælder både den vold, der er rettet direkte mod barnet, men også den vold, der kan være rettet mod en omsorgsperson, fx mor eller far. Jeg har også mødt børn, der bliver gjort medskyldige i vold mod deres forældre, eller bliver låst inde, mens far slår mor. Mange forældre tror slet ikke, at børnene ved, hvad der er foregået, men det gør de. De siger det bare ikke til nogen, siger socialpædagog og børnerådgiver, Charlotte Steenbjerg.

Charlotte Steenbjerg har arbejdet på Silkeborg Krisecenter i 15 år, og hver dag møder hun børn, der har levet med vold i hjemmet. På sit børnekontor leger hun lege, spiller spil og tegner med børnene for at skabe et rum, hvor de føler sig trygge og motiverede til at fortælle om den vold, de har været udsat for.

For at hjælpe børn med at fortælle om deres erfaringer, tanker og følelser, har Charlotte Steenbjerg udviklet en række samtaleværktøjer til de børn, hun møder på krisecentret. I denne guide giver får du hendes råd til, hvordan man kan tale med børn om den vold, de har været udsat for.