Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Ringsted kommune

Hvordan oplever socialpædagoger, at de med deres faglighed gør en forskel for udsatte mennesker, som er forskellig fra det, kolleger der ikke er uddannede eller har andre fagligheder, bidrager med? Se medlemmernes svar her

Privat ansat socialpædagog:

Jeg oplever, at min socialpædagogiske viden gør en kæmpe forskel for udsatte mennesker. Jeg bliver enormt ked af det og stresset over at opleve så mange, der ikke er uddannet, og opleve dem udføre et ufærdigt og ikke særlig pædagogisk arbejde. Der er en grund til, at der findes en socialpædagogisk uddannelse, og vi svigter så mange mennesker dagligt, da de uddannede pædagoger simpelthen ikke er nok til at kunne løfte opgaven. Ifølge min mening burde det ikke være lovligt at ufaglærte kan have denne vigtige opgave at hjælpe udsatte mennesker i nød, da de hverken har kompetencerne eller viden til at udføre arbejdet. Der bliver brugt så mange ressourcer på ufaglærte, der i bund og grund taber udsatte mennesker på gulvet, hvilket forlænger deres forløb og i sidste ende gør det dyrere i længden. I stedet skulle man kun ansætte faglært personale og opleve at opgaven bliver løftet retmæssigt og forsvarligt.

Privat ansat socialpædagog:

Som socialpædagog er du uddannet til at være ét skridt foran i alle situationer. Vi handler ikke ud fra vores private eller personlige jeg, men ud fra et helhedsorienteret perspektiv på det enkelte individ. Vores faglighed afspejler sig i vores teoretiske viden, som vi tilpasser ud fra den enkeltes mål, drømme og ønsker - vi har altid øje for at vedligeholde eller udvikle således, at også livskvaliteten fastholdes eller øges. Socialpædagogisk arbejde kræver socialpædagogisk faglighed.

Klik og se, hvordan det står til med fagligheden i andre kommuner: