Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Odsherred kommune

Hvordan oplever socialpædagoger, at de med deres faglighed gør en forskel for udsatte mennesker, som er forskellig fra det, kolleger der ikke er uddannede eller har andre fagligheder, bidrager med? Se medlemmernes svar her

Kommunalt ansat socialpædagog:

Jeg oplever, at vi er heldige at have uddannet personale fra sundhedssektoren, som er og har været dygtige faglige. Jeg ser, at de rummer empati, omsorg og har interesse i at udvikle mennesker. Jeg ser, at dem, vi har ansat, er gode kompetente medarbejdere, og de tager gerne imod pædagogiske råd og guidning. Tænker, at det personale, der søger eller har job ved os, har valgt det, fordi de brænder for at arbejde med mennesker. Det, jeg kan se og har oplevet, er, at uuddannet personale kan have svært ved at se, at der er et pædagogisk formål ved den sårbare borger og kan have svært ved at adskille egen personlige holdning/adfærd i arbejdet med den sårbare. At der mangler dybere indsigt-viden om, hvad det vil sige at være den professionelle. De tre P'er Professionel-Personlig adfærd og Privat.

Klik og se, hvordan det står til med fagligheden i andre kommuner:

Regionalt ansat socialpædagog:

Jeg bruger forskellige faglige tilgange og metoder for at nå ind til borgeren og altid i øjenhøjde med borgeren.

 

Kommunalt ansat socialpædagog:

Kan via reflekterede handleplaner for de enkelte borgere arbejde langsigtet inden for de enkelte borgeres potentiale for udvikling og derved skabe rum for forandring henimod mere positive/mindre belastende handlemønstre for borgerne.