Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Kalundborg kommune

Hvordan oplever socialpædagoger, at de med deres faglighed gør en forskel for udsatte mennesker, som er forskellig fra det, kolleger der ikke er uddannede eller har andre fagligheder, bidrager med? Se medlemmernes svar her

Kommunalt ansat socialpædagog:

Min socialpædagogiske faglighed giver mig evnen til at tænke på det hele menneske og reflektere over behovet bag den udviste adfærd. Det gør mig i stand til at reagere empatisk, omsorgsfuldt og pædagogisk på en adfærd, som kan være svær at håndtere i vores pressede hverdag. Fx har vi lige haft en borger i terminal tilstand. Frustrationen var stor over, at hun kaldte, klagede og græd mange gange i timen. Nogle valgte at overhøre, andre hæve stemmen... men med en pædagogisk baggrund kunne vi se bag adfærden og skabe ro ved hjælp af pædagogiske redskaber såsom anerkendelse, forståelse og empati.

Kommunalt ansat socialpædagog:

Jeg oplever, at jeg som socialpædagog altid undrer mig, jeg handler på min undring, så det altid kommer borgeren til gode. Jeg stiller altid spørgsmål ved vores arbejde. Er altid i udvikling. Disse egenskaber ser jeg ikke hos det det ufaglærte personale.

Klik og se, hvordan det står til med fagligheden i andre kommuner: