Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Hillerød kommune

Hvordan oplever socialpædagoger, at de med deres faglighed gør en forskel for udsatte mennesker, som er forskellig fra det, kolleger der ikke er uddannede eller har andre fagligheder, bidrager med? Se medlemmernes svar her

Kommunalt ansat socialpædagog:

Jeg læser historier til aftensmaden, for at beboerne kan koncentrere sig om måltidet ved, at de lytter til, hvad jeg læser, og de holder meget af det og spørger, hvis ikke jeg sidder klar med bogen. Jeg vælger bøger, hvor vi kan grine, alvor, spændende, ny viden og opfriskning af færdigheder og af deres viden.
Det jeg får ud af det er, at der ikke er konflikter inden måltidet, når de beboere, der ønsker det, samles i samme stue. Vi taler undervejs om, hvad der er læst, hvis jeg vurderer et ord, om det kan kendes.
Efterfølgende taler vi om dagen og det læste. Beboerne har fået ro på, nogen har spist, andre har fået roen til ikke at få maden galt i halsen.
Jeg er pauseklovnen, og til tider overrasker jeg med nye spil, gåder, rim og remser, vandkamp om sommeren og klæder mig ud på en sjov måde og præsenterer mig som vikar med navn. Jeg spiller rollen i flere timer, beboerne griner, kommenterer til hinanden og mig, bekræfter at det er mig, og det kan der bruges mange dage og timer på, hvor de bekræfter, at jeg er tosset, sjov, dejlig, mærkelig til hinanden og mig.
Det har jeg mulighed for, da mine kollegaer giver mig lov. Det gør jo, at min kollega skal løbe det stærkere, men det giver også ro til andre arbejdsopgaver, og vi reflekterer bagefter over, hvad det giver/tilfører huset, og at vi har gjort en forskel og forandring i dagligdagen for vores beboere.

Klik og se, hvordan det står til med fagligheden i andre kommuner:

Kommunalt ansat socialpædagog:

Jeg kan bruge min viden om udviklingstrin, men også om problematikker i forhold til den enkelte borgers kognitive vanskeligheder. Jeg har en viden om, hvornår jeg skal støtte/sætte ind før utryghed, og hvordan utryghed undgås.