Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Hedensted kommune

Hvordan oplever socialpædagoger, at de med deres faglighed gør en forskel for udsatte mennesker, som er forskellig fra det, kolleger der ikke er uddannede eller har andre fagligheder, bidrager med? Se medlemmernes svar her

Kommunalt ansat socialpædagog:

Det gør alverden til forskel, at vi møder mennesket der, hvor det er!! Jeg arbejder med fysiske og psykiske udviklingshæmmede og arbejder ud fra pædagogiske termer og begreber, men det er utrolig svært at arbejde i et team bestående at SSA’er, plejere og ufaglærte, der alle har en mening og holdning til dokumentation og handleplaner, men ikke en socialpædagogisk, faglig baggrund. Det er frustrerende, da borgerne ikke får den rette støtte og hjælp. Personligt tænker jeg, at en uddannelse på 3 1/2 er spildt, da folk hentet ind fra gaden har de samme betingelser... Jeg har de bedste kollegaer!! Men når fagligheden mangler, kan det give en udynamisk synergi i personalegruppen og egne private og personlige holdninger, “Jeg tror..", "Jeg synes...” bliver basis på støtten til vores borgere.

Klik og se, hvordan det står til med fagligheden i andre kommuner:

Regionalt ansat socialpædagog:

Med min specialiserede autismeviden kan jeg møde borgerne i min hverdag med en individuelt tilrettelagt indsats. Kollegaer og vikarer der ikke har den viden kan have svært ved at møde borgerne der, hvor de er, samt at forstå årsagen til den adfærd, de udviser. Mit pædagoghjerte græder, når en borger misforstås. Det kan undgås med den rette faglighed.

 

Familieplejer:

Jeg er plejemor til 3 plejebørn. Jeg mener, at min faglige baggrund gør, at jeg har en større forståelse for børnene og deres forældre end mine uuddannede kolleger. Jeg har flere pædagogiske handlemuligheder og er bedre i stand til at se på mig selv og min andel i fx konflikter og konfliktløsninger.

 

Kommunalt ansat socialpædagog:

Min socialpædagogiske faglighed gør, at jeg har øje for at følge på vej - at det er borgeren, der har "Bolden" og muligheden for at tage nye skridt og udvikle sig i den retning, borgeren ønsker.