Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

2017

18

april

Fagligt medlemsmøde - Børn og unge med udviklingstraumer og omsorgssvigt

STED

Hollænderhaven
Fuglebakken 3
4760 Vordingborg

Tid

Kl. 17:00 - 20:30

TILMELDINGSFRIST

7. april 2017

ARRANGØR

Socialpædagogerne Storstrøm

Fagligt medlemsmøde i kreds Storstrøm med Line Albér, cand. psych.spec., privatpraktiserende og tilknyttet Center for Mentalisering.

Børn og unge med udviklingstraumer og omsorgssvigt - betydningen af traumer og omsorgssvigt for arbejdet med børn og unge.

Tirsdag d. 18. april 2017 kl. 17.00 – 20.30 i Hollænderhaven, Fuglebakken 3, Vordingborg

I arbejdet med udsatte børn og unge er det vigtigt at forstå den betydning, som omsorgssvigt og traumer har for barnets / den unges udvikling, adfærd og evne til at forstå egen og andres adfærd og grunde til handlemønstre.

Forståelsen er vigtig for den enkelte medarbejder for at kunne bevare ens evne til at handle hensigtsmæssigt ud fra begges mentale tilstand i tilspidsede situationer, og for at kunne hjælpe barnet/den unge til udvikling og trivsel.

Ud fra et mentaliseringsbaseret udgangspunkt belyses begreberne omsorgssvigt, udviklingstraumer, traumetriggere og udviklingsalder.

Endvidere gennemgås traumebehandlingsmodellen STORM, som inspiration til det konkrete arbejde med børn og unge, der har været udsat for omsorgssvigt og traumer.

Oplægget består af en blanding af teori, videoklip, case-eksempler og øvelser.

Der vil blive budt på en bid mad i pausen.