Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

2017

22

maj

"Præstationssamfundet" - medlemsmøde med Anders Petersen

STED

Hotel Eyde
Mindegade 1
7400 Herning

Tid

Kl. 16:30 - 19:30

TILMELDINGSFRIST

16. maj 2017

ARRANGØR

Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland

Vi bliver gang på gang mindet om det, og emnet synes aktuelt som aldrig før: Psykiske lidelser som stress, angst og depression trivses i bedste velgående i vores tid. Depression er eksempelvis vokset sig stor og blevet en folkesygdom, og forbruget af antidepressiv medicin er eksploderet. Hvordan kan vi forklare det?

I foredraget vil Anders Petersen, lektor i sociologi på Aalborg Universitet, komme med et svar. Ifølge ham lever vi i dag i et præstationssamfund, hvor vi hele tiden stiller store krav til os selv og hinanden. Er vi ikke fleksible, hurtige og attraktive nok, falder vi bagud, og kampen for at følge med gør os mere sårbare over for depressionen.

Anders Petersen er sociolog fra Aalborg Universitet. Han har skrevet og redigeret flere bøger om bl.a. Sociale Patologier (med Kieran Keohane, 2014) og Diagnoser (med Svend Brinkmann, 2015).

Han er aktuel med bogen "Præstationssamfundet", hvor han ser depressioner som en seismograf for en tendens i tiden, hvor det er afgørende at gøre sig gældende at  præstere på jobbet og i privatlivet. Han sætter fokus på om vi virkeligt ønsker et samfund, hvor folk bryder sammen mentalt.