Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Kontrakt og ansættelse som plejefamilie

Få hjælp og rådgivning omkring din ansættelse som plejefamilie

Som plejefamilie hos Socialpædagogerne får du en stærk partner i ryggen, hvis du får brug for hjælp og rådgivning omkring din ansættelse.

Det gælder kontakten til den anbringende kommune og det gælder indholdet i ansættelseskontrakten, fx dine rettigheder ved ferie og sygdom og spørgsmål omkring vederlag og økonomi. Og det gælder fx afgørelser fra Socialtilsynet i forbindelse med godkendelse og tilsyn. Vi hjælper dig også i arbejdsskadesager.

Som den eneste samlede gruppe blandt forbundets medlemmer er familieplejere ikke omfattet af en overenskomst. 

Løn- og ansættelsesforhold er fastsat i individuelle kontrakter, der som udgangspunkt er afhængig af opgaven samt forhandlinger mellem den enkelte familieplejer og den anbringende kommune. 

Derfor er du som familieplejer ofte nødt til selv at kende dine rettigheder og pligter overfor de anbringende myndigheder. Hvis du ønsker bistand i forbindelse med forhandling eller genforhandling af kontakt, så tag fat i din kreds.

Regler og vejledninger, som regulerer området: