Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Janne fik et stærkt netværk

Faglig sparring og socialt samvær er noget af det, familieplejer Janne Helle Pedersen får ud af familieplejenetværk. Socialpædagogerne hjalp også Janne med at forhandle om sin løn.

Familieplejer Janne Helle Pedersen har fået meget ud af sit medlemskab af Socialpædagogerne blandt andet et godt netværk og hjælp til vederlagsforhandlinger

Janne Helle Pedersen vil helst lægge vægten på det positive, så når hun skal fortælle om sit snart 30-årige medlemskab af Socialpædagogerne, taler hun længst og mest om de fordele, der knytter sig til at være familieplejer i medvind.

– Men det er klart, at jeg som alle andre også har haft svære stunder. Og så har Socialpædagogerne virkelig været der for mig, siger hun.

For Janne Helle Pedersen er det faglige fællesskab en stor gevinst.

– Gennem årene har jeg været til rigtig mange gode foredrag, kurser og cafémøder, og jeg tager så vidt muligt altid med på den årlige landskonference, siger hun.

Det er også gennem Socialpædagogerne, at hun har truffet de tre plejemødre, der i mere end ti år har udgjort hendes tætteste familieplejenetværk.

– Vi mødes mindst en gang hver anden måned, hvor vi sparrer efter en ret fast struktur. Det skal være fagligt – ikke ren hygge, siger hun.

3 stærke fordele ved at være medlem

  • Du er dækket af vores kollektive lønforsikring, når du er medlem af både Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse
  • Hjælp til gennemgang af ansættelseskontrakt
  • Adgang til et stort netværk af familieplejere

 

Netværket omfatter nu også mænd og plejebørn, og en eller to gange om året tager de på weekendtur.

– Så spiser vi ved langborde, går ture og spiller spil. For os er det meget vigtigt, at vi på den måde giver vores plejebørn mulighed for at være sammen med andre plejebørn, så de kan spejle sig i hinanden.

 

FORSTÅELSE OG GODE RÅD
Janne Helle Pedersen understreger, at hun har et godt samarbejde med de kommuner, der har anbragt børn hos hende. Alligevel har hun tre gange haft brug for sin fagforening.

– Vi familieplejere er særligt udsatte i forhold til lønforhandlinger. For når du er meget tæt knyttet til dine plejebørn, kan du jo ikke bare søge et andet job, hvis du er utilfreds. Og derfor kan det føles som et meget stort pres, hvis kommunen pludselig vil sætte dig ned i vederlag, siger hun.

Janne Helle Pedersen er glad for den opbakning, hun har fået hos Socialpædagogerne.

– For det første har jeg oplevet en stor forståelse for min situation. For det andet er jeg blevet guidet på bedste vis, fx fik jeg hjælp til på skrift at argumentere for mine vederlag ved at forklare om børnenes udfordringer og den faglighed, jeg møder dem med. Konsulenten gav gode råd som: Kan du være mere præcis her? Kan du komme med konkrete eksempler der? Og så endte det faktisk med, at kommunen undlod at sætte mig ned, siger Janne Helle Pedersen.

På sigt håber hun på bedre vilkår for alle plejefamilier.

– Derfor betyder det også meget for mig, at  socialpædagogerne taler vores sag. Og jeg bliver altid så glad, når jeg ser vores kredsformand Peter Sandkvist i de lokale medier – og vores forbundsformand Benny Andersen i de landsdækkende.

 

Ring mig op

Jeg vil gerne ringes op angående indmeldelsen.