Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu
TTEMA: Ledere

Lederkonferencer

Socialpædagogerne afholder landsdækkende lederkonference hvert andet år. Næste gang er i 2023. Her på siden kan du finde indslag fra tidligere lederkonferencer. Tjek også din lokale kreds’ hjemmeside for arrangementer for ledere og mellemledere.

Socialpædagogernes Lederkonference 2021

Faglighed forandrer liv:
Socialpædagogisk faglighed kræver socialpædagogisk ledelse

Socialpædagogernes lederkonference 2021 sætter fokus på faglig ledelse med afsæt i ledernes socialpædagogiske faglighed og de opgaver og udfordringer, lederne står med for at sikre kvalitet i indsatserne rettet mod børn, unge og voksne med specialiserede behov.

Opgaverne omkring ledelse af de specialiserede tilbud er mangeartede, og de socialpædagogiske ledere er fyldt med ønsker og visioner om at gøre en forskel. Både for udviklingen af indsatserne, fagligheden, arbejdsmiljøet og kvaliteten i arbejdet, men også for at gøre en forskel for de børn, unge og voksne det hele handler om.

Med de mange opgaver og visioner følger også udfordringer. De handler bl.a. om behovet for at sikre tilstrækkeligt uddannede i tilbuddene med de fagligheder, der er uundværlige for kvaliteten i indsatserne. De gælder nødvendigheden af at kunne skabe de fornødne rammer for faglig udvikling. De følger af den stigende grad af kompleksitet i tilbuddene, og krav om inddragelse af borgere, pårørende og civilsamfund samtidig med overholdelse af lovgivninger, der ikke altid spiller sammen. Og oven i alt det er der presset på lederne i forhold til at kunne udfolde deres egne faglige ambitioner og socialpædagogiske værdier, når bundlinjen kommer til at styre kvaliteten.

Årets lederkonference tager afsæt i en række af disse udfordringer. I forskellige plenumoplæg, diskussioner med eksperter, politikere og socialpædagogiske ledere og i en række workshops giver konferencen bud på, hvordan du som socialpædagogisk leder kan håndtere udfordringerne. Og ikke mindst hvorfor socialpædagogisk faglighed kræver socialpædagogisk ledelse, og hvorfor det på trods af alle besværlighederne er så givende og attraktivt at være socialpædagogisk leder.

 

Artikler fra lederkonferencen 2021

Vi må ikke gå på kompromis med vores faglighed

’Som leder står jeg fast på, at man selv skal være socialpædagogisk forankret for at forstå den kompleksitet, vi arbejder med.’ Sådan sagde forstander på Kompasset Maria Hæstrup i sit oplæg på lederkonferencen om, hvordan hun selv sætter sin socialpædagogiske faglighed i spil som leder.

Få Maria’s gode råd om rekruttering

Tre ledere: Sådan bruger vi vores faglighed

På Lederkonferencen var det overordnede tema, at socialpædagogisk faglighed kræver socialpædagogisk ledelse. Her fortæller tre ledere, hvordan det for dem gør en forskel i deres rolle som ledere, at de er socialpædagoger af uddannelse.

Mød de tre ledere

Faglig ledelse til debat

Er man en god leder, bare fordi man er socialpædagog? Og hvad er god ledelse egentlig? Det var nogle af de emner, der blev diskuteret i åbningsdebatten på lederkonferencen 2021, hvor de fire paneldeltagere satte ord på, hvordan faglig ledelse er med til at sikre kvalitet i indsatserne.

Læs, hvad panelet med er god ledelse

Videoer fra lederkonferencen 2019

Læs mere på sl.dk/ledere