Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Marie Sonne

'Vi har sat det psykiske arbejdsmiljø på dagsordenen'

Marie Sonne genvalgt som 1. forbundsnæstformand. 

Hvad har været din største succes de forløbne to år?

Under coronakrisen har vores medlemmer knoklet i forreste række, og jeg er stolt af den centrale faglige rolle, socialpædagoger har spillet. De har vist, hvordan man kan finde lokale løsninger og få hverdagen til at fungere. På arbejdsmiljøområdet har vi efter mange års kamp opnået at få psykiske arbejdsskader, vold og krænkende adfærd ind i en ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. 

Hvorfor skal medlemmerne vælge netop dig?

Jeg kæmper for medlemmernes arbejdsmiljø. En forudsætning for borgernes livskvalitet er, at der er muligheder og fleksibilitet til at kunne iværksætte den rette indsats specifikt til det enkelte menneskes livssituation – og det forudsætter et godt arbejdsmiljø og høj faglighed.

Hvad er det vigtigste, du vil kaste dig over i en ny kongresperiode?

Evalueringen af vores uddannelse. Vi skal lægge alle kræfter i at få kvalificeret uddannelsen, om det så resulterer i en kraftig øgning af specialiseringen eller en selvstændig uddannelse. Coronaerfaringerne har forstærket vores igangværende fokus på voksenhandicapområdet. Det gælder både de tilbud, vi som samfund giver mennesker med handicap – og de betingelser og rammer, vi sætter for udførelsen af faget.