Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Kommunal- og regionsvalg 2017

Dit og alle danskeres kryds ved kommunal- og regionsvalget den 21. november har afgørende betydning for prioriteringen og indsatsen over for udsatte mennesker – det vil sige Socialpædagogernes arbejdsområder. Op til valget sætter Socialpædagogerne særligt fokus på, at indsatsen til mennesker med handicap er kernevelfærd, som skal styrkes og understøttes af den rette faglighed. I sidste ende er valget dit.

Handicapområdet er kernevelfærd

Habilitering

Der findes mennesker med handicap, der har brug for støtte hele livet. De skal støttes med habiliterende indsatser.

Civilsamfund

Civilsamfundet og inddragelsen af frivillige i det socialpædagogiske arbejde kan bidrage til at styrke den samlede faglige indsats på handicapområdet.

Konkurrenceudsættelse

Mennesker med handicap fortjener ikke at blive konkurrenceudsat.

Den socialpolitiske kandidattest

Test dig selv på 20 socialpolitiske udsagn og se hvilke kandidater til kommunal- og regionsvalget, du er mest enig med. Find din kandidat på Kandidattest.dk

Læs mere om den socialpolitiske kandidattest i artiklen:
Test dig selv, før du sætter dit kryds

Et handicap betyder ferie i Costa del Baghave

Mange mennesker med handicap kommer aldrig på ferie. Det svarer hver 5. socialpædagog i en ny undersøgelse. Resultatet er ’voldsomt’ og ’dybt kritisk’, mener tre borgmestre.
Læs mere

Mennesker med handicap griner 6,3 gange om dagen

Har mennesker med handicap noget at grine af? Det spørgsmål satte fagbladet sig for at undersøge for at sætte fokus på trivsel og livsglæde blandt mennesker med handicap og for at se, hvordan humor og socialpædagogisk faglighed spiller sammen.
Læs mere

Et handicap er ofte lig med nul venner

Mange mennesker med handicap har ikke én eneste ven. Det svarer hver 8. socialpædagog i en ny undersøgelse. Det er stærkt bekymrende, mener ekspert.
Læs mere

Det svære valg: Vi måtte have aflastning til Liam

På aflastningstilbuddet Granbohus er der ro, omsorg og trivsel på dagsordenen, når Signe Kongsø er sammen med Liam og de andre børn, imens forældre og søskende samler nyt overskud derhjemme.
Læs mere

Aflastning til børn med handicap er tabu for forældre

'Vi kunne ikke mere,' siger Christina Møller om sit livs måske sværeste beslutning – at sende sin elskede dreng i aflastning. Det fylder forældre med sorg at erkende, at de ikke kan magte opgaven alene, fortæller aflastningssteder. Mange beder først om hjælp ved randen af et sammenbrud.
Læs mere

Velfærd er at have noget at stå op til

Meningsfulde aktiviteter og miljøskifte er noget af det, der giver mennesker livskvalitet. Det mærker man tydeligt i den beskyttede virksomhed SOVI, hvor unge og voksne med autisme arbejder. Her kan du møde 22-årige Helene.
Læs mere

"Grotesk" mange fejl i handicap-sager

I løbet af det første halvår af 2017 har Ankestyrelsen fundet fejl og mangler i syv ud af ti klagesager på voksenhandicapområdet. Organisationer og eksperter kalder det grotesk og efterlyser større inddragelse i kommunernes sagsbehandling.
Læs mere

Kandidater: Handicap er kernevelfærd

Handicapområdet er lige så vigtig en del af dansk kernevelfærd som sundheds- og ældreområderne, mener godt 1.400 kommunalvalgskandidater. Det begejstrer handicaporganisation. Men handicappede har ikke samme bevågenhed, påpeger ekspert.
Læs mere