Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Folketingsvalg 2022

Socialpædagoger er specialuddannede til at sikre udsatte mennesker et liv med muligheder, selvbestemmelse og livskvalitet. Men under halvdelen af de ansatte på sociale tilbud er socialpædagoger. Det sætter en ny kampagne fokus på

Den socialpædagogiske faglighed forandrer liv

Kan du huske Katrine – den unge kvinde med autisme, der mistrivedes og udviste aggressiv adfærd, da hun ikke blev mødt af den rette faglighed?

Hendes adfærd ændrede sig fuldstændig, da hun flyttede ind på et bosted, hvor socialpædagogerne havde den faglighed, der skulle til, for at forstå Katrines behov for fx struktur og visualisering. Og pludselig kunne Katrines mor, Birgitte, kende sin datter igen.

I en ny kampagne sætter Socialpædagogerne fokus på vigtigheden af at styrke den socialpædagogiske faglighed på det sociale område. Her møder man Katrine igen og vil blive mindet om, at ligesom man tager til mekanikeren – og ikke frisøren – når man skal have skiftet bildæk, så kræver socialpædagogisk arbejde også socialpædagogisk faglighed – og nok af den.

Læs mere

Problemet sat på spidsen

Ligesom at man tager til mekanikeren – og ikke frisøren – når man skal have skiftet bildæk, så kræver socialpædagogisk arbejde også socialpædagogisk faglighed – og nok af den.

Udfordringerne i tal

Socialpædagoger sikrer en hverdag med muligheder og livskvalitet for de borgere, der har allermest brug for det. Derfor er det vigtigt, at vi har socialpædagoger nok – nu og i fremtiden