Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Vi låner de unge en plads i vores hjerte

At se forandringen hos en ung, der ankom med massive omsorgssvigt, flere diagnoser i bagagen – og uden værktøjerne til at håndtere dem – gør Flemming og Marianne helt høje. Hver for sig er de socialpædagoger og tilsammen en specialiseret plejefamilie, der holder den faglige fane højt

Lea Holtze / Foto: Nils Lund Pedersen

22. sep 2023
20230908_SocPæd_FlemmingBogø02_1128600.jpg
Fagligt fokus
Flere gange om ugen kigger plejeforældrene Flemming Nymand Brøsen og Marianne på hinanden og siger: ’Hold op, hvor er vi heldige, at vi får lov til det her.’ Men de unge har brug for en højtspecialiseret, faglig indsats, understreger de. Læs, hvordan Flemming og Marianne arbejder.

Det er en fantastisk glæde at vinke farvel, synes Flemming Nymand Brøsen.

Det var det også den dag, han og hans kone Marianne gav ’Emil’ et stort knus og sendte ham ned ad vejen. Med sig havde han 10. klasses afgangseksamen, en lærlingekontrakt hos den lokale murer – og troen på, at der også var en plads til ham her i livet.

– Jeg har altid været draget af ’fugleungerne’. Dem, der har haft en svær start på livet. For de kan også lære at flyve og få en smuk fjerpragt. Når vi har hjulpet dem med det, er det sindssygt dejligt at sende dem videre, siger Flemming med et mildt smil og læner sig tilbage i stolen.