Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Vi går ikke på kompromis med sikkerheden

Det skal aldrig være op til den enkelte medarbejder at træffe beslutninger, når en situation på arbejdet udvikler sig risikabelt. Klare retningslinjer og kompromisløse sikkerhedskrav skaber tryghed på botilbuddet Lindevang, fortæller socialpædagog og TR Jeanette Lindberg

Malene Dreyer / Foto: Privat

14. jan 2021
2021.01.13 Jeanette2.jpg

Det tragiske drab på et botilbud i julen har sat fornyet fokus på vilkårene i socialpsykiatrien. På Lindevang – et botilbud for voksne med psykiatriske diagnoser - er arbejdet med voldsforebyggelse og personalets sikkerhed sat i system. Sikkerhedsperspektivet er fuldstændig indarbejdet i hverdagen, så alle ved, hvad der skal ske for at forebygge farlige hændelser, og hvad der skal gøres, hvis de opstår.

- Når man arbejder med denne målgruppe, skal man tage højde for, at beboerne kan blive utilregnelige - ikke nødvendigvis fordi de er farlige i hverdagen, men der skal så lidt til. De er også mennesker, og de er pressede. Når man står i en situation, der spidser til, ved ingen af os, hvordan vi reagerer. Derfor skal det aldrig være overladt til den enkelte at træffe beslutning. Vi har forskrifter, der er så indarbejdede, at vi ved, hvad vi skal gøre, hvis vi står der, siger Jeanette Lindberg, som er TR på Lindevang.