Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Trafiklys giver os et fælles sprog

Et enkelt risikovurderingsværktøj, der beskriver borgerens signaler – og gør det lettere at arbejde med risikobetonet adfærd. Sådan lyder vurderingen af metoden Trafiklys, som de har gode resultater med på botilbuddet Kingstrup

Tina Løvbom Petersen / Foto: Viden på Tværs

28. mar 2018
VPT_trafiklysB.jpg
Fagligt fokus

Grøn er borgerens komfortzone med uproblematisk adfærd. Gul er problemzone med begyndende tegn på ubalance og problemadfærd. Og rød er konfliktzone med truende eller voldsom fysisk adfærd.

Vi kender alle de tre farver fra trafikken. Og farverne går igen i risikovurderingsværktøjet Trafiklys, som de har arbejdet med siden 2014 på botilbuddet Kingstrup på Vestfyn. Et højt specialiseret tilbud til borgere over 18 år, der har pådraget sig en ikke-fremadskridende hjerneskade som ung eller voksen.

– Før trafiklyset havde vi meget tavs viden. Når folk spurgte, hvorfor vi gjorde som vi gjorde, så var det svært at formidle. Svaret var ofte, ‘det gør vi bare’. Men nu har vi fået sat ord og struktur på, hvad det er, vi gør – og hvorfor vi gør det, fortæller Linda Ruby Worsøe, idrætspædagog og AMR.