Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Bygger bro til hverdagen

I Region Midtjylland gør et tværfagligt, udgående team det lettere for psykisk syge børn at vende tilbage til en normal hverdag, efter at de har været indlagt. En socialpædagog indgår i projektet, der bl.a. har nedbragt indlæggelsestiden

Tina Løvbom Petersen

29. aug 2018

Det er ikke let for et skolebarn at være indlagt på en psykiatrisk afdeling og samtidig bevare kontakten til et normalt hverdagsliv med skole, fritidsinteresser og venner. Og for forældrene til det indlagte barn kan det være svært at vide, hvordan de bedst håndterer overgangen til hverdagen, når barnet udskrives.

Det er baggrunden for, at man på Region Midtjyllands Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov lige nu afprøver effekten af et tværfagligt udgående team, TUT.

Teamet, der tæller en speciallæge, en specialpsykolog, en socialrådgiver, en socialpædagog og en sekretær, arbejder sammen omkring barnet både før, under og efter indlæggelsen.

– Det handler om at sikre, at barnet i forbindelse med sygdom og indlæggelse bevarer tilknytningen til hjemmemiljøet og hurtigere kommer tilbage til et normalt liv. Den tværfaglige sammensætning af teamet betyder, at vi hurtigt kan danne os et overblik over, hvilke indsatser der skal indgå i behandlingen. På den måde kan vi fra starten af indlæggelsen tage kontakt til alle de relevante personer omkring barnet. Det kan være i skolen, PPR, fritidsklubben eller socialforvaltningen, fortæller Dorthe Kristoffersen, som er socialpædagog i TUT.

Indsatserne dækker både familieterapeutisk hjælp, udredning i hjemmet, vejledning til barnets familie, skolen eller måske barnets fritidstilbud – og de nødvendige samarbejdsmøder med socialforvaltning, skole, PPR og andre professionelle ressourcepersoner omkring barnet.