Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Socialpædagogik i psykiatrien

Socialpædagogikken spiller en væsentlig rolle i psykiatrien og i arbejdet med mennesker med sindslidelser.

Socialpædagogik i arbejdet med mennesker med sindslidelser


Der er efterhånden mange socialpædagoger, der arbejder i og med indsatser for mennesker med sindslidelser. I denne publikation viser vi, at der er gode grunde til at inddrage socialpædagoger i dette arbejde. Andre end socialpædagoger kan få et større indblik i, hvad socialpædagogikken har at byde på, socialpædagoger, der arbejder på feltet, kan se væsentlige elementer af den faglighed, som de til daglig udøver, beskrevet, pædagogstuderende kan blive klogere på, hvorfor og hvordan pædagoger kom ind i feltet og hvordan de arbejder.

Publikationen er udarbejdet af Jan Jaap Rothuizen, VIA University College og Peter Boldsen, Aarhus Kommune for Socialpædagogerne.

Socialpædagogik i arbejdet med mennesker med sindslidelser (pdf)

Du kan bestille bogen under vores udgivelser. Bogen er gratis, men der tages betaling for porto.

Konference 10. februar 2016

I disse år ser vi spændende fælles løsninger og resultater på områder, der traditionelt har udfordret psykiatrien. Nedbringelse af tvang, arbejdet med dobbeltdiagnosticerede og sundhedsfremme for psykiatribrugere. Eksempler, som Socialpædagogerne sætter spot på med denne konference, hvor vi tager temperaturen på en psykiatri i udvikling.

Socialpædagogerne holdt konference den 10. februar 2016 i Kolding. Der var mere end 300 deltagere; ledere og medarbejdere i (social)psykiatri samt sundhedsområdet, i sociale tilbud, herunder selvejende/private tilbud, politikere, samt andre aktører på området.

Se programmet (pdf)

 

Oplæg fra konferencen

Psykiatribrugere med misbrug - socialpædagogernes rolle (pdf)
Katrine Schepelern Johansen, leder af Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser, Region Hovedstaden

Fremme af sundhed og trivsel i socialpsykiatrien (pdf)
Lucette Meillier, programleder og seniorforsker, CFK

Socialpædagogikken i psykiatrien (pdf)
Jan Jaap Rothuizen; leder af VIA Pædagogik og Pædagogisk Arbejde, Aarhus

Nedbringelse af tvang i psykiatrien (pdf)
Jesper Buchholdt Gjørup, konsulent, CFK – Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland og Ronnie Sydbøge, socialpædagog, Børne- og Ungdomspsykiatrien, Esbjerg

Jespers historie (pdf)
Jesper van der Schaft, 45 år, førtidspensionist fra november 2005

Hvad har rehabilitering og recovery betydet for psykiatrien - og for psykiatribrugerne? (pdf)
Alain Topor, psykolog

Socialpædagogik i psykiatrien


Socialpædagogerne kommer med en række bud på, hvordan socialpædagoger på nye og spændende måder er med til at løse nogle af de problemer og udfordringer, som psykiatrien bokser med. Samtidig ønsker vi at sætte fokus på den forskel, som socialpædagoger hver dag er med til at gøre for borgere med sindslidelser.

Med ti artikler ønsker vi at være med til at inspirere og vise nogle veje frem i psykiatrien og i arbejdet med mennesker med sindslidelser. Og ikke mindst hvordan man med socialpædagogikken kan udvikle psykiatrien til gavn for brugerne.

Læs artiklerne i pjecen Socialpædagogik i psykiatrien (pdf)