Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Nationalt forskningsprogram

Socialpædagogernes bud på, et nationalt forskningsprogram på det socialpædagogiske arbejdsområde.

Engagementet i dagligdagen er hjørnestenen i den socialpædagogiske praksis, men socialpædagogikken skal også være en velfunderet faglighed med et stærkt teoretisk vidensgrundlag – for modsætningen er ikke hjerne og hjerte, den er mellem viden og uvidenhed. Der er brug for en praksisnær forskning, der kommer tæt på praktikernes hvordan-spørgsmål og kan frembringe viden, som socialpædagogerne kan handle på.

Derfor har Socialpædagogerne udarbejdet et forslag til et Nationalt forskningsprogram på det socialpædagogiske arbejdsområde (pdf).

Praksis baseret på viden
Den 2. oktober 2014 holdt Socialpædagogerne en høring i Landstingsalen på Christiansborg

Op til høringen offentliggjorde Socialpædagogerne et magasin, hvor en række praktikere, uddannelses- og organisationsfolk samt forskere i enqueter, interview og artikler giver deres bud på, hvad der for dem og i deres virke er de vigtigste forskningsspørgsmål.

Socialpædagogik: Praksis baseret på viden (pdf)

Du kan også læse en artikel om høringen i bragt Socialpædagogen: Farvel til mavefornemmelsen