Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Solidaritetsarbejde

Socialpædagogerne er engageret i internationalt solidaritetsarbejde via IBS, Danske Folkehjælp og Ulandssekretariatet.

Størstedelen af solidaritetsbevillingerne går til International Børnesolidaritet (IBS), som vi sammen med BUPL og FOA har støttet gennem mange år.

IBS er en lille, men veldrevet organisation med stor erfaring i solidaritetsarbejde i Latinamerika. Der er hånd i hanke med projekterne og en kort vej mellem forbundet som støttegiver og de konkrete projekter. Vores støtte nytter noget og gør en forskel.

Dansk Folkehjælp
Derudover har forbundet et kollektivt medlemskab af Dansk Folkehjælp, som arbejder både ude og hjemme. Hjemme er det arbejde såsom den årlige julehjælp samt sommerkolonierne for trængende børn og deres familier, der præger arbejdet, mens det ude er de akutte katastrofer, der ydes støtte til.

Ulandssekretariatet
På dan faglige front ydes der hjælp til fagbevægelserne i udviklingslandenes via Ulandssekretariatet, der er den danske fagbevægelses udviklings- og bistands organisation, en forening med LO og FTF som medlemmer.

Ulandssekretariatet har i både 2010 og 2011 sat fokus på især de unges arbejdsforhold i henholdsvis Philippinerne (2010) og Swaziland og Zimbabwe (2011) med udstillinger af samtidskunst fra de pågældende lande samt musiske optrædener rundt om i landet.