Artboard 1icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Det internationale faglige arbejde

Socialpædagogerne er repræsenteret i en række internationale sammenslutninger enten via hovedorganisationen LO eller ved direkte medlemskab.

De internationale sammenslutninger har alle til overordnet formål at sikre de ansattes rettigheder og vilkår i en verden, der i højere og højere grad er præget af store, internationale selskaber der ikke nemt lader sig kontrollere, og hvor der stadig er mange steder i verden, hvor faglig organisering ikke er tilladt.

Det internationale faglige arbejde er vigtigt, fordi det handler om både at holde øje med de multinationale selskabers opførsel og samtidig støtte de lokale organisationer og aktivister i lande, hvor faglig organisering er en farlig og usikker aktivitet at give sig i kast med.

For Socialpædagogerne foregår det generelle faglige arbejde via medlemskabet af LO. Dog med undtagelse af arbejdet i EPSU (den europæiske sammenslutning for offentligt ansatte), som vi er direkte medlem af. EPSU er den europæiske del af PSI (Public Services International), den internationale organisation for offentlig ansatte, og er en interesseorganisation der særligt opererer i EU. Det er EPSU vi skal bruge, hvis vi som forbund ønsker indflydelse på EU’s socialpolitik eller har kommentarer til de direktiver og vedtagelser der kommer fra den kant.

Er du interesseret i at læse, hvad der foregår internationalt i fagbevægelsen, har LO en side med de seneste nyheder under punkterne ”globalt” eller ”EU”:

Socialpædagogerne er repræsenteret i følgende internationale fagpolitiske sammenslutninger: