Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Ligelønsregnskab 2018

Hovedformålet med Socialpædagogernes Ligelønsregnskab 2018 er at regnskabet skal være operationelt anvendeligt som grundlag for det lokale arbejde med ligeløn.

Lokalt arbejdes der med ligeløn i forbindelse med lokale lønforhandlinger og ligelønsregnskabet belyser derfor lønforskelle mellem kvinder og mænd indenfor de enkelte personalegrupper i kommuner og regioner. Regnskabet belyser ikke andre aspekter af ligestilling som fx kønsmæssige forskelle i avancementsmuligheder i lederstillinger mv.

Endvidere fastlægger Ligelønsregnskabet Socialpædagogernes anbefalinger til det lokale lønstrategiske arbejde med ligeløn.

Overordnet tyder Ligelønsregnskabets statistikker på, at mænd generelt får lidt mere i lokalløn end kvinder. Socialpædagogerne anbefaler på den baggrund, at det lokale arbejde med ligeløn fortsættes. De mere konkrete anbefalinger til det lokale arbejde med ligeløn fremgår af Ligelønsregnskabet.