Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Anciennitet

Når du skifter job, følger din anciennitet med

Mange pædagoguddannede flytter arbejdsområde i løbet af deres arbejdsliv – fra specialområdet til normalområdet eller omvendt. Når man som pædagog skifter job, tager man sin anciennitet med – også på tværs af områder. Det er nemlig beskæftigelse på baggrund af grunduddannelsen, der skal medregnes ved fastsættelsen af ancienniteten.

Det betyder for eksempel, at hvis man har arbejdet 5 år som pædagog i en vuggestue og skifter til et job som socialpædagog på en døgninstitution, så er man berettiget til at medregnet de 5 år som vuggestuepædagog i sin anciennitet.

Man skal dokumentere sin tidligere beskæftigelse ved hjælp af en erklæring (anciennitetskort eller tilsvarende) fra tidligere jobs/arbejdsgivere. Det er derfor vigtigt, at man husker at få en sådan erklæring med, når man forlader et job. Man har krav på at få en erklæring/en dokumentation for sit ansættelsesforhold og dets varighed, når man fratræder en stilling, hvis man beder om det.