Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Jobsøgning i udlandet

Er du interesseret i at arbejde i udlandet? Så læs her, hvad vi som fagforening kan hjælpe dig med.

Dagpenge i udlandet

Har du ret til dagpenge ? Og har du været ledig og tilmeldt jobnet.dk i mindst 4 uger ? Så kan du søge om at få dagpenge samtidigt med, at du opholder dig i et andet EØS-land for at søge arbejde.

Lande og områder omfattet af EØS-forordningen:
Belgien, Bulgarien, Cypern (den græske del), Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig, Azorerne, Balearerne (Mallorca, Ibiza), Ceuta, De Canariske øer, Fransk Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Hebriderne, Isle of Wight, Madeira, Martinique, Melilla, Orkney Øerne, Réunion, Shetlandsøerne, St. Martin (den franske del) og Western Isles

Hent blanket EØS1 - Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land 

Du skal tilmelde dig det lokale jobcenter i den by, du tager til. Det er en god idé på forhånd, at undersøge, hvor jobcenteret er beliggende. Vi kan nemlig ikke hjælpe dig med en adresse.

Du kan få dagpenge i det andet EØS-land i op til 3 måneder, hvis du:

 • er statsborger i et EØS-land
 • er medlem af en dansk a-kasse
 • bor og opholder dig i Danmark på afrejsedagen
 • har været ledig i mindst 4 uger (*Dispensationsmulighed)
 • har ret til dagpenge den dag, du rejser
 • har søgt om EØS-dagpenge, før du rejser
 • tilmelder dig jobcentret i den by, du rejser til
 • står til rådighed for arbejdsmarkedet i det land, du er rejst til
 • ikke forlader det land, du har søgt om EØS-dagpenge til

Hvis du ikke finder arbejde i det land, du er rejst til, skal du vende tilbage til Danmark og tilmelde dig på dit danske jobcenter, inden de 3 måneder er udløbet. Ellers mister du retten til dagpenge i Danmark.

*Du skal have været ledig i mindst 4 uger for at have ret til dagpenge, mens du søger job i et andet EØS-land, men der er undtagelser. Du kan søge om dispensation fra reglen om 4 ugers ledighed, hvis du:

 • flytter med din ægtefælle/samlever, som skal arbejde eller uddanne sig
 • skal til jobsamtale i udlandet
 • er statsborger i det EØS-land, hvor du vil søge arbejde

Du skal kunne dokumentere, hvorfor du søger om dispensation. Du sender dokumentationen sammen med din ansøgning om dagpenge i udlandet.

Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis du ønsker dispensation fra 4 ugers reglen, så du får sendt den rigtige dokumentation

Jobsøgning i Norge
I Norge er der mangel på faguddannede pædagoger - også inden for specialområdet. Især omkring de større byer som Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Er du ledig og dagpengeberettiget, så har vi i nogle situationer mulighed for at udstedte en attest PD U2, som giver dig mulighed for, at få udbetalt danske dagpenge i op til 3 måneder samtidig med, at du søger job i Norge – og er tilmeldt det norske arbejdsformidlingssystem.

Når du søger job som socialpædagog i Norge kan du blandt andet benytte en eller flere jobdatabaser, for at finde de ledige stillinger. Vi anbefaler, at du i første omgang kigger nærmere på følgende:

www.eures.dk

 • Eures dækker hele EU/EØS-området og reelt også alle andre lande, som fx USA, Indien, Australien m. fl. De stillinger, der offentliggøres på Eures-portalen, kommer fra Eures-medlemmer og -partnere, navnlig de europæiske offentlige arbejdsformidlinger. De anvender EURES til meddelelser om ledige stillinger, når arbejdsgiveren er interesseret i at ansætte arbejdstagere fra andre europæiske lande.  

www.jobbsafari.no

 • Den mest komplette liste (siger de selv om ikke andet) over ledige stillinger i Norge. Jobbsafari fungerer som en søgemaskine, der holder øje med ca. 500 jobsider og private virksomheder i Norge – inkl. NAV (det norske arbejdsformidlingssystem). 

www.nav.no:

 • Det norske arbejdsformidlings- og velfærdssystem, hvor man som dagpengemodtager i Norge er tilmeldt som jobsøgende, og hvor man ligesom på det danske jobnet.dk kan oprette et CV, søge målrettet inden for forskellige brancher mv.

www.finnjobb.no:

 • Er en generel/all-round job database med alle typer stillinger - p.t. over 13.000 af slagsen.

www.adecco.dk:

 • Adecco er både Danmarks og verdens største samarbejdspartner på HR-løsninger, og er os bekendt førende inden for rekruttering til Norge.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at socialpædagoger i Norge ikke kaldes socialpædagoger. Arbejde inden for specialområdet, som vi kalder det, har flere betegnelser.

Hvis du gerne vil have flest mulige stillinger i udvalg, anbefaler vi, at du benytter følgende norske betegnelser: spesialpedagog, sosialarbejder,miljøterapeut

 • Husk, at det som udgangspunkt kræver et norsk personnummer for at blive tilmeldt den norske arbejdsformidling (NAV). Kontakt derfor den lokale skatteetat i den by, hvor du bosætter og medbring dit danske pas.

Spørgsmål omkring attest PD U2?
Så kontakt dagpengeteamet på telefon 7248 6010. Telefonerne er åbne mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 9-15. Torsdag fra kl. 9-17. Og fredag fra kl. 9-13.

Job på Færøerne

Der er indgået en særlig aftale om arbejdsløshedsforsikring mellem Danmark og Færøerne. Aftalen betyder, at såfremt du arbejder som lønmodtager på Færøerne, så skal du være omfattet af den færøske forsikringsordning og meldes ud af Socialpædagogernes A-kasse. Det gælder dog kun, hvis du forventer dit arbejde varer mere end seks måneder.

Når du vender hjem, kan du blive genoptaget i en dansk a-kasse, hvis du tidligere har været medlem af en dansk a-kasse. Du kan også blive optaget i en dansk a-kasse på baggrund af arbejdet på Færøerne.

Spørgsmål? 
Har du spørgsmål til ovennævnte, så kontakt medlemsservice på telefon 7248 6030. Telefonerne er åbne mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 9-15. Torsdag fra kl. 9-17. Og fredag fra kl. 9-13.

Job i Grønland og det øvrige udland

Du kan fortsætte med at være medlem af Socialpædagogernes A-kasse, når du arbejder i Grønland eller det øvrige udland (fx USA, Australien, Sydafrika m.fl.). 

Er du ikke allerede arbejdsløshedsforsikret i Danmark, har du mulighed for at blive det på baggrund af arbejde i Grønland og det øvrige udland. Du skal i det tilfælde opfylde følgende betingelser:

 • du skal være udsendt af en dansk arbejdsgiver 
 • dit arbejde i Grønland/øvrige udland skal være midlertidigt og for en kortere årrække (i praksis højst 6 år) 
 • du skal søge om optagelse i Socialpædagogernes A-kasse senest 1 år efter, du er flyttet til Grønland/øvrige udland 
 • du skal have haft bopæl og ophold i Danmark umiddelbart før, du begyndte arbejdet i Grønland/øvrige udland.

Spørgsmål? 
Har du spørgsmål til ovennævnte, så kontakt medlemsservice på telefon 7248 6030. Telefonerne er åbne mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 9-15. Torsdag fra kl. 9-17. Og fredag fra kl. 9-13.