Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu
Nyhed

Ny hvidbog og magasin om demens

En hvidbog med fokus på udviklingen af indsatsen på demens-området og de faglige muligheder præsenteret på Socialpædagogernes demens-konference.

Af Tina Løvbom Petersen, tln@sl.dkI forbindelse med konferencen udgiver Socialpædagogerne en helt ny hvidbog om demens og socialpædagogik. Hvidbogen, der blev præsenteret torsdag på forbundets store demens-konference i Middelfart, beskriver bl.a. det faglige paradigmeskift, der sker i disse år på netop demensområdet. Det betyder, at socialpædagogers faglighed i stigende grad efterspørges ud fra et udbredt ønske om en tværfaglig og helhedsorienteret indsats, der involverer flere faggrupper, og som sætter mennesker med demens og deres familier i centrum.

I hvidbogens forord skriver næstformand i Socialpædagogerne, Verne Pedersen, bl.a.:

- Vi tror på, at socialpædagoger kan være med til at give både mennesker med demens og deres familie og pårørende en bedre livskvalitet. Et liv, hvor de får medindflydelse og oplever sig inkluderet i et socialt fællesskab. Hermed siger vi ikke, at socialpædagoger skal erstatte andre kompetente faggrupper på området. Tværtimod. Socialpædagoger skal indgå i et tværfagligt samarbejde, der er afstemt efter borgerens konkrete behov, lyder det fra Verne Pedersen.

I løbet af konferencen får deltagerne også lejlighed til at opleve socialpædagoger fortælle, hvordan de arbejder med aktiviteter, udvikling og socialpædagogiske indsatser inden for ældre- og demensområdet – og eksperter, forskere og politikere giver deres bud på, hvad den socialpædagogiske faglighed betyder i indsatsen for mennesker med demens.

Samtidig med hvidbogen udgiver Socialpædagogerne også et magasin, der både indeholder eksempler på socialpædagogiske indsatser på demens-området, bidrag fra forskere og interview med en demensramt og en pårørende.

Hvidbog om demens og socialpædagogik

Magasin om demens og socialpædagogik