Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu
Nyhed

Fantastisk med forbud mod diskrimination

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil gøre det forbudt at diskriminere handicappede. Socialpædagogerne modtager forslaget med åbne arme.

Af Maria Rørbæk, mrk@sl.dkRegeringen vil gøre det ulovligt at afvise et menneske i døren til en butik eller en bar, hvis begrundelsen alene er handicappet – og forslaget om at udvide forbuddet mod diskrimination på arbejdsmarkedet til også at gælde resten af samfundslivet bliver modtaget med åbne arme hos Socialpædagogerne.

- Det er da fantastisk. Socialministeren skal virkelig have anerkendelse for det her tiltag, siger Socialpædagogernes næstformand, Marie Sonne.

I dag er det forbudt at diskriminere handicappede på arbejdsmarkedet, men når det gælder andre steder som fx i kulturlivet, er det kun muligt at klage over diskrimination på grund af køn, etnicitet, seksualitet eller religion. Og det er det, børne- og socialminister Mai Mercado (K) nu vil lave om på.

- Med forslaget sender vi et stærkt signal: Vi accepterer ikke, at mennesker med handicap bliver diskrimineret. Jeg er stolt af, at vi nu tager skridtet mod et generelt forbud, siger Mai Mercado.

Lovarbejdet går i gang

Hun har ikke besluttet præcis, hvordan loven skal udformes, men oplyser, at det egentlige lovarbejde nu går i gang. Det skal blandt andet besluttes, hvilken konkret model der skal være for klageadgang, og hvilke rammer man kan klage inden for.

Marie Sonne forventer, at Socialpædagogerne bliver inddraget – fx når forslaget skal i høring.

- Så derfor vil jeg selvfølgelig meget gerne høre praksiseksempler fra medlemmerne. Hvornår oplever I, at brugerne bliver diskrimineret? Jo bedre vi kender udfordringerne, jo bedre kan vi pege på løsningerne, siger hun.

Diskuter på Socialpædagogernes Facebook-side: Oplever du gennem dit arbejde, at mennesker med handicap bliver udsat for diskrimination? Hvordan?

www.facebook.com/Socialpaedagogerne/