Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Nyuddannet

Som nyuddannet er det vigtigt, at vælge den a-kasse, som kan hjælpe dig bedst muligt. I Socialpædagogernes A-kasse kender vi dit fag og dine arbejdsområder. Det har du blandt andet glæde af, hvis du står uden job.

Nyuddannet og arbejdsløs?

Vigtigst er, at du har sørget for at blive medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes A-kasse!

Herefter skal du melde dig ledig og udfylde en ledighedserklæring for at få dagpenge fra a-kassen:

  • Du melder dig ledig på www.jobnet.dk og opretter et CV. Herefter indsender du en ledighedsklæring for nyuddannede. Den finder du i www.netkassen.dk

Hvis du var medlem af gratis a-kasse ordningen under dit studium, har du typisk ret til dagpenge dagen efter du afslutter uddannelsen.

Hvis du lige har meldt dig ind, så har du mest sandsynligt først ret til dagpenge 1 måned efter uddannelsens afslutning.

Kontakt sagsbehandlerteamet på telefon 7248 6030, hvis du er i tvivl om, hvornår du har ret til dagpenge. Du kan også maile dem på dagpenge@sl.dk

Nyuddannet i job?

Hvis du allerede har et job på hånden, eller hvis du skal på barsel eller ud at rejse for egen regning, så er det super vigtigt, at du sørger for at blive meldt ind i forbund og a-kasse som nyuddannet. På den måde er du sikker på, at du har ret til dagenge (når du er ledig) efter reglerne for nyuddannede - de såkaldte dimittendrettigheder.

OBS! Dimittendsatsen nedsættes 1. januar 2017

Som følge af den politiske aftale om dagpengesystemet, som blev vedtaget i folketinget i oktober 2015, nedsættes dagpengesatsen for dimittender den 1. januar 2017. Hvis du til den tid ikke er forsørger, nedsættes dagpengesatsen med ca. 1.800 kr. om måneden (før skat). Hvis du er forsørger nedsættes satsen ikke.

Læs mere om de gældende satser fra januar 2017

Obs!

Du altid er velkommen til at kontakte vores sagsbehandlerteam på telefon 7248 6010, hvis du har spørgsmål omkring din dagpengeret. 

Hvis du har spørgsmål omkring din optagelse i a-kassen, betaling af kontingent mv., skal du i stedet kontakte medlemsteamet på telefon 7248 6030.