Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

8 råd til den gode ansøgning

Din ansøgning skal pege fremad og fortælle, hvordan du vil løse opgaverne. Her er de otte vigtigste råd til ansøgningen. Du kan også booke tid til gratis sparring og rådgivning om ansøgning og CV hos Socialpædagogerne.

Sådan laver du en god ansøgning

For at se denne video skal du give tilladelse til de nødvendige cookies.
Giv tilladelse her

Gode råd til kontakten med arbejdsgiveren

  • Forbered dig, inden du ringer. Vær klar til at give en kort præsentation af, hvorfor du ringer, og sørg for at have få og konkrete spørgsmål klar. Tænk på forhånd over, hvordan du
    vil afslutte samtalen.
  • Spørg, om arbejdsgiver har tid til at tale nu – aftal en anden tid, hvis det passer dårligt. 
  • Sørg for, at du har ro til at tale og lytte til de svar, du får. 

Stil de relevante spørgsmål: 
Tag udgangspunkt i, hvad du bliver fagligt nysgerrig på, når du læser opslaget eller gennemgår arbejdspladsens hjemmeside. Hvis det fremgår, at der arbejdes med en bestemt pædagogisk metode, så spørg fx til, hvordan det viser sig i praksis. Eller måske har du spørgsmål til de arbejdsopgaver, som bliver oplyst.

Hvad ville være din primære opgave, hvis der er flere? 

8 gode råd til ansøgningen

  1. Før du skriver din ansøgning, skal du have researchen på plads. Læs først og fremmest stillingsopslaget grundigt, så du ved, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Søg derefter information om arbejdspladsen, fx på deres hjemmeside eller via tilbudsportalen.dk, og ring til arbejdsgiveren(læs mere i faktaboksen nedenfor). 

  2. Målret din ansøgning tydeligt til det job, du søger – ud over at forholde dig til stillingsopslaget bør du bruge din viden fra kontakten med arbejdsgiver.

  3. De første tre-fem linjer er centrale – de skal give lyst til at læse videre. Vælg en fængende overskrift på ansøgningen med tillægsord, der siger noget essentielt om dig, fx ’Engageret socialpædagog søger stillingen som …’

  4. Drop standardformuleringer som 'Jeg tillader mig at søge ...' Fortæl i stedet, hvorfor du søger stillingen, og hvad du kan tilbyde som medarbejder med udgangspunkt i, hvad arbejdsgiveren efterlyser

  5. Giv eksempler på dine erfaringer og kompetencer i forhold til de opgaver eller arbejdsområder, som stillingen omhandler. Vær tydelig om, hvordan din erfaring kan bruges i stillingen, så arbejdsgiver ikke selv skal fortolke.

  6. Beskriv, hvem du er som medarbejder og kollega. Undgå som hovedregel livshistorien og beskrivelser af familieforhold og fritidsinteresser.

  7. Husk, at formålet med ansøgningen er at blive inviteret til en jobsamtale. Hvis dine ansøgninger ikke bringer dig til samtaler, er det et vink om, at du skal gøre noget anderledes.

  8. Jobkonsulenten i din a-kasse hjælper gerne med sparring på konkrete ansøgninger – send den til din jobkonsulent i god tid inden ansøgningsfristen.  

Læs et eksempel på den virkelig gode ansøgning (PDF). 

Få sparring på din ansøgning og dit CV

For at give dig den bedst mulige sparring skal du sende os et færdigt udkast af din ansøgning og CV samt jobannoncen. Så kan vi hjælpe dig med at målrette din ansøgning til netop det, arbejdspladsen efterspørger.

Ønsker du sparring til uopfordret ansøgning, så send et færdigt udkast af din ansøgning samt et link til arbejdspladsens hjemmeside.

Send også gerne et link til din LinkedIn-profil.

Vi vil kontakte dig inden for tre hverdage på telefon eller besked i medlemsportalen.

Du skal skrive til os via Mit SL, for så er dine oplysninger beskyttet. Når du opretter en besked, skal du gøre følgende:

  • Område: Vælg 'Ledighed'
  • Emne: Vælg 'Samtaler'
  • Titel: Skriv 'Sparring på ansøgning'
Bliv medlem